About

Üdv néktek, halandók.

Van egy ország a világtérképen, amit tuti az életben nem találsz meg, mert olyan kicsi, mint a szomszédnéni lábkörme alatt a piszok. Jó, tudom, ez enyhe túlzás. De sok sikert a megtalálásához! Segítségként leírom a nevét: Szlovákia, nagy kezdőbetűvel.

A gólya azonban kegyes volt hozzám: Szlovákia második legnagyobb, és egyben egyik legszebb városkájába hajított le, Kassára.  Itt élek tizenhét éve.  És meg kell adni, nem olyan rossz az.  Sőt!

De nem ez a lényeg.

Végülis hogy lesz egy aprócska országból származó, teljesen jelentéktelen tizenhét éves nőstényből csak úgy világjáró?

Nos, ez annyira azért mégsem egyszerű.  Kezdem egy általános bemutatkozással: Tóth Flóra, tizenhét éves (hál’ isten nem sokáig), nő.  Mindig megvolt neki az a csöppnyi kis fellegvára, ahol ő nagyon is jól elvolt, de az ember elégedetlen. Legalábbis Flóra az volt. Eldöntötte hát, hogy elmegy világot látni.

Térjünk vissza egyes szám első személyhez.  Nem akarom úgy beállítani az egészet, mintha önzetlenül feláldoznám magam valami nemesebb célért.  Gondolom, feltűnt már, hogy én nem vagyok az a típus.  De minden önző és egoista céltól eltekintve az is az egyik célom, hogy ösztönözzem a népséget valami bátrabb lépésekre. Mert az ember általában csak ábrándozik a terveiről.

Le tudnék itt csapni egy olyan szónoklatot, amitől a fél világ fogná a sátorfáját, és holnap tömeges zarándoklatot jelentene a Japán híradós vékony hangja.  De itt jön a kérdés:  minek? A világ ettől színes. És különben is, nem vagyok én az a fajta hittérítő.

Néha nézzen el erre a blogra a nép, hátha talál valami izgit.

Sutábban nem is fejezhetném be.

Íme, itt látható Szerény Személyem, épp megszeppenve. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s